Assessments bij Werving en Selectie

Gebruikmaken van assessments  tijdens een werving- en selectieproces is een praktische manier voor werkgevers om erachter te komen of een kandidaat geschikt is voor de openstaande functie. Ze brengen namelijk in kaart wat de drijfveren, talenten en competenties van de kandidaat zijn. Deze kunnen vervolgens worden gekoppeld aan de werkzaamheden en gevraagde competenties binnen de openstaande functie en zo wordt duidelijk of er daadwerkelijk sprake is van een match. Een beproefde methode om een mismatch te voorkomen!

De rapportage die voortvloeit uit het assessment biedt daarnaast nog veel meer inzicht en informatie. Zo komt aan het licht welke communicatiestijl de kandidaat prefereert en welke juist niet. Hiermee kan een reële inschatting worden gemaakt van het functioneren binnen (bestaande) teams of de mate van succes bij samenwerkingen met collega’s. Zo krijgt u niet alleen antwoord op de vraag of de kandidaat geschikt is voor de desbetreffende functie, maar ook op de vraag of hij of zij echt past binnen uw organisatie.

Optioneel kunnen aan de standaard assessment (TMA® Talentenanalyse) extra modules worden toegevoegd, zoals de beroepskeuzetest en tal van cognitieve tests om het niveau van de kandidaat te testen (hbo/mbo). Daarnaast kan ik u met mijn jarenlange ervaring in werving en selectie onafhankelijk en neutraal adviseren en ondersteunen in de te maken keuzes.

Neemt u contact op voor meer informatie hierover.