Locatie:

LinkedIn blog 3

Terug in het peloton
Drie jaar na mijn ongeval heb ik op 24 juli 2021 voor het eerst weer bij mijn club in het peloton gefietst! Zo ontzettend trots.
Drie jaar geleden was mijn maximale inzet op een dag een kleurplaat inkleuren. Maar bij de pakken neerzitten was geen optie. Ik wilde mijn leven terug. Mijn leven wat te vol en te druk was, maar wat ik wel een heel leuk leven vond.
2018: Als ik 15 minuten kon werken, maakte ik er 20 van. 1 telefoontje op een dag werden er al snel 2. Hoe moeilijk ik geluid ook vond, we gingen toch op een terras zitten om te wennen aan de prikkels. 
Steeds weer een stapje, steeds de lijn een beetje oprekken, niet teveel, want dat moest ik dan ook flink bezuren, vooral met onhoudbare hoofdpijn.
Na 2 jaar ging het beter, ik kon eindelijk weer meer dingen op 1 dag gaan plannen. Een werkafspraak én boodschappen doen. Of eerst een bezoek en dan toch ook nog computerwerk. Steeds verder kon ik dit uitbreiden en er kon steeds een beetje meer. op een dag.
Nu kan ik mijn dag weer indelen hoe het gewoon uitkomt. Werk, boodschappen en dus ook fietsen.
Dit jaar geeft het wielrennen voor het eerst geen hoofdpijn meer! In april ben ik weer op de fiets gestapt, zo spannend en toch een flinke drempel. Zeker ook omdat overgewicht niet fraai staat in wielrenkleding.
In april startte ik met een rit van 19 km. Het ging goed. Minder stress, minder angst en geen hoofdpijn. Dat was in 2020 nog wel anders...
Heel rustig heb ik de ritten opgebouwd. Nu fiets ik minimaal 3 keer per week, bouw conditie op én verlies gewicht.
Deze week was mijn eerste rit van 80 km en dit weekend sloot ik voor het eerst aan in een klein peloton bij CS010.
Trots omdat ik zoveel grenzen heb verlegd, omdat het loont om steeds uit je comfortzone te blijven stappen en omdat 3 jaar revalidatie mij echt sterker heeft gemaakt. Ik geniet van mijn werk, mijn mooie opdrachten, het vertrouwen wat ik krijg van mijn klanten. Maar net zo hard geniet ik als ik op dinsdagmiddag vrij plan om te fietsen, dat ik minder uren werk dan vroeger, dat ik luister naar mijn lijf en rust neem én dat ik terug ben in het peloton!
Alles kan... als je er maar voor gaat!